Masters Tournament Trivia

RSS

Think you know everything there is to know about the Masters Tournament? Try your knowledge with these trivia questions:
 
Forward Tees (1 point each)
1. Who won the first Masters in 1934?
 
a. Gene Sarazen
b. Bobby Jones
c. Horton Smith
 
2. Who has won the most Masters?
 
a. Jack Nicklaus
b. Arnold Palmer
c. Tiger Woods
 
3. Name the first player to win the Masters by one shot with birdies on the last two holes.
 
a. Arnold Palmer
b. Phil Mickelson
c. Mark O'Meara
 
4. Which Masters champion had the lowest final round?
 
a. Byron Nelson
b. Gary Player
c. Seve Ballesteros
 
5. Who is the only player to complete the career Grand Slam at the Masters?
 
a. Jack Nicklaus
b. Ben Hogan
c. Gene Sarazen
 
6. Vijay Singh and Phil Mickelson got into an argument in the champions locker room over what issue?
 
a. Metal spikes.
b. Subcutaneous fat.
c. What Tiger Woods should name his baby.
 
Member Tees (3 points each)
7. Who holds the Masters record with five consecutive rounds in the 60s?
 
a. Greg Norman
b. Ernie Els
c. Mark Calcavecchia
 
8. Who was the last player to win the Masters without playing in the final group?
 
a. Nick Faldo
b. Mike Weir
c. Jose Maria Olazabal
 
9. Who is the only player to lose the Masters twice in a playoff?
 
a. Scott Hoch
b. Ben Hogan
c. Greg Norman
 
10. Which player has finished second at the Masters the most times without ever winning?
 
a. Tom Weiskopf
b. David Duval
c. Johnny Miller
 
11. Name the only Masters champion to have never missed the cut.
 
a. Bernhard Langer
b. Fred Couples
c. Tiger Woods
 
12. This Masters runner-up was famous for saying, 'What a stupid I am.'' Name him.
 
a. Phil Mickelson
b. Doug Sanders
c. Roberto De Vicenzo
 
Championship Tees (5 points each)
13. Who has played in the most Masters without winning?
 
a. Lee Trevino
b. Tom Kite
c. Davis Love III
 
14. Which player made a 13 on the shortest hole at Augusta National?
 
a. Curtis Strange
b. Tom Weiskopf
c. John Daly
 
15. Who holds the record for most birdies in a single Masters tournament?
 
a. Phil Mickelson
b. Seve Ballesteros
c. Tiger Woods
 
16. Which of the following British Open champions has never broken par at the Masters?
 
a. Todd Hamilton
b. Ben Curtis
c. Bobby Jones
 
17. Which foreign country has produced the most Masters champions?
 
a. Spain
b. South Africa
c. Australia
 
18. Who is the only Masters champion to start the final round out of the top 10?
 
a. Fuzzy Zoeller
b. Art Wall
c. Jack Nicklaus
 
19th Hole (10-point bonus)
Name the only honorary starter at Augusta National to have never won the Masters.
 
a. Ken Venturi
b. Greg Norman
c. Bobby Jones
 

Answers
1. c
2. a
3. a
4. b
5. c
6. a
7. a
8. a
9. b
10. a
11. b
12. c
13. b
14. b
15. a
16. c
17. a
18. b
19. a
 
Scoring
55-64 -- Grand Slam
45-54 -- Green jacket
35-44 -- Sunday contender
25-34 -- Made the cut
11-24 -- Back to the range
0-10 -- What a stupid I am
 
Related Links:
  • Full Coverage - Masters Tournament
     
    Copyright 2007 Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.