US Open Trivia

RSS

Think you know everything there is to know about the U.S. Open? Try your knowledge with these trivia questions:
 
FORWARD TEES (1 point each)
1. Which golf course has been selected to host the most U.S.
Opens?

 
a.) Winged Foot
b.) Oakmont
c.) Baltusrol
 
2. Who was the last European to win the U.S. Open?
 
a.) Tony Jacklin
b.) Peter Oosterhuis
c.) Tommy Armour
 
3. Of the nine players who have won three legs of the Grand
Slam, which is missing only the U.S. Open?

 
a.) Byron Nelson
b.) Walter Hagen
c.) Sam Snead
 
4. Name the only player to finish a U.S. Open at double digits
under par:

 
a.) Gil Morgan
b.) Jim Furyk
c.) Tiger Woods
 
5. Who is the oldest player to win the U.S. Open?
 
a.) Ben Hogan
b.) Hale Irwin
c.) Jack Fleck
 
6. Who had the lowest final round to win the U.S. Open?
 
a.) Johnny Miller
b.) Jack Nicklaus
c.) Tiger Woods

MEMBERS TEES (3 points each)
7. Who was the last U.S. Open champion to go through local and
sectional qualifying?

 
a.) Orville Moody
b.) Steve Jones
c.) Bobby Jones
 
8. Who was the last player to win the U.S. Open in his first
attempt?

 
a.) Fuzzy Zoeller
b.) Jerry Pate
c.) Francis Quimet
 
9. Who was the only player to complete the career Grand Slam at the U.S. Open?
 
a.) Gary Player
b.) Jack Nicklaus
c.) Gene Sarazen
 
10. Name the last U.S. Open champion to make birdie on the 72nd hole:
 
a.) Andy North
b.) Lee Janzen
c.) Payne Stewart
 
11. What was the highest score recorded on one hole at the U.S. Open?
 
a.) John Daly, an 11 on the eighth hole at Pinehurst No. 2
b.) John Daly, a 14 on the 18th hole at Pebble Beach
c.) Ray Ainsley, a 19 on the 16th hole at Cherry Hills
 
12. Which foreign country has produced the most U.S. Open champions?
 
a.) Scotland
b.) South Africa
c.) Australia

CHAMPIONSHIP TEES (5 points each)
13. Name the only player to finish under par in three consecutive U.S. Opens:
 
a.) Tiger Woods
b.) Curtis Strange
c.) Tom Lehman
 
14. Name the first American-born player to win the U.S. Open:
 
a.) Walter Hagen
b.) Francis Quimet
c.) John McDermott
 
15. Who was the last amateur to win the U.S. Open?
 
a.) Bobby Jones
b.) Johnny Goodman
c.) Ken Venturi
 
16. Name the last U.S. Open champion who was over par in all four rounds:
 
a.) Hale Irwin at Winged Foot
b.) Ben Hogan at Oakland Hills
c.) Sam Park Jr. at Oakmont
 
17. Name the last U.S. Open champion to shoot all four rounds in the 60s:
 
a.) Lee Janzen at Baltusrol
b.) Jim Furyk at Olympia Fields
c.) Tiger Woods at Pebble Beach
 
18. Who was the only player to lose three U.S. Open playoffs?
 
a.) Greg Norman
b.) Colin Montgomerie
c.) Arnold Palmer
 
NINETEENTH HOLE (10-point bonus)
Name the only player to break par all four rounds in the U.S. Open without winning:
 
a.) Isao Aoki
b.) Lee Trevino
c.) Curtis Strange
 
ANSWERS:
1. b
2. a
3. c
4. c
5. b
6. a
7. a
8. c
9. a
10. b
11. c
12. a
13. b
14. c
15. b.
16. c
17. a
18. c
19. c
 
SCORING:
55-64 points -- U.S. Open champion
45-54 points -- Lost in an 18-hole playoff
35-44 points -- Blew a 54-hole lead
25-34 points -- Low amateur
11-24 points -- Made the cut
0-10 points -- Check your TV listings
 
Related Links:
  • Full Coverage - 107th U.S. Open
     
    Copyright 2007 Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.