Masters Tournament Trivia

RSS

Think you know everything there is to know about the Masters Tournament? Try your knowledge with these trivia questions:
 
Forward Tees (1 point each)
1. When was the Masters first held?
 
a. 1922
b. 1927
c. 1934
d. 1939
 
2. How many Masters titles has Jack Nicklaus won?
 
a. 4
b. 5
c. 6
d. 7
 
3. When was the champions dinner was first held?
 
a. 1952
b. 1960
c. 1968
d. 1976
 
4. How many consecutive cuts has Fred Couples made?
 
a. 16
b. 17
c. 19
d. 23
 
5. Who is the only player to complete the career Grand Slam at the Masters?
 
a. Jack Nicklaus
b. Ben Hogan
c. Gene Sarazen
d. Tiger Woods
 
6. Which of these men coined the term Amen Corner?
 
a. Bobby Jones
b. Grantland Rice
c. Sam Snead
d. Herbert Warren Wind
 
Member Tees (3 points each)
 
7. Which foreign country has produced the most Masters champions?
 
a. Spain
b. South Africa
c. Australia
d. England
 
8. Who was the last player to win the Masters without playing in the final group?
 
a. Nick Faldo
b. Mike Weir
c. Jose Maria Olazabal
d. Zach Johnson
 
9. Who is the only player to lose the Masters twice in a playoff?
 
a. Scott Hoch
b. Ben Hogan
c. Greg Norman
d. Jack Nicklaus
 
10. Which player has finished second at the Masters the most times without ever winning?
 
a. Tom Weiskopf
b. David Duval
c. Johnny Miller
d. Greg Norman
 
11. How many times has Tiger finished runner-up at Augusta?
 
a. Never
b. 1
c. 2
d. 3
 
12. What year did Roberto De Vicenzo sign a wrong scorecard?
 
a. 1963
b. 1967
c. 1968
d. 1971
 

Championship Tees (5 points each)
13. Who has played in the most Masters without winning?
 
a. Lee Trevino
b. Tom Kite
c. Davis Love III
d. Gary Player
 
14. Who presented Tiger his first green jacket?
 
a. Ben Crenshaw
b. Nick Faldo
c. Jose Maria Olazabal
d. Bernhard Langer
 
15. Who holds the record for most birdies in a single Masters tournament?
 
a. Phil Mickelson
b. Seve Ballesteros
c. Tiger Woods
d. Zach Johnson
 
16. How many holes-in-one have there been in the history of the Masters' Par-3 Contest?
 
a. 34
b. 47
c. 51
d. 63
 
17. Who did Tiger defeat in a playoff in 2005?
 
a. Ernie Els
b. Chris DiMarco
c. Tim Clark
d. Stephan Ames
 
18. Who holds the record lowest round by an amateur at Augusta?
 
a. Matt Kuchar
b. Ken Venturi
c. Jack Nicklaus
d. Trip Kuehne
 
19th Hole (10-point bonus)
Who won the first Par-3 Contest?
 
a. Sam Snead
b. Gary Player
c. Jack Nicklaus
d. Bobby Jones
 


Answers
1. c
2. c
3. a
4. d
5. c
6. d
7. a
8. d
9. b
10. a
11. b
12. c
13. b
14. b
15. a
16. d
17. b
18. b
19. a
 
Scoring
55-64 -- Grand Slam
45-54 -- Green jacket
35-44 -- Sunday contender
25-34 -- Made the cut
11-24 -- Back to the range
0-10 -- What a stupid I am
 
Related Links:
  • Full Coverage - Masters Tournament
     
    Copyright 2007 Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.