Think You Know the Presidents Cup

RSS

Think you know everything there is to know about the Presidents Cup? Try your knowledge with these trivia questions:
 
JUNIOR LEVEL (1 point each)
1. Who won the first ever Presidents Cup?
 
a.) United States
b.) International
c.) Tie
 

2. In what year was the first ever Presidents Cup?
 
a.) 1996
b.) 1992
c.) 1994
 
3. Which golf course has hosted every Presidents Cup played in the U.S.?
 
a.) Oakmont Country Club
b.) Pebble Beach Golf Links
c.) Robert Trent Jones GC
 

4. Who is the captain of the 2007 U.S. Presidents Cup team?
 
a.) Tom Watson
b.) Jack Nicklaus
c.) Arnold Palmer
 

5. In what country is the site of the 2007 Presidents Cup?
 
a.) Canada
b.) United States
c.) South Africa

 
6. Who was the captain of the International Presidents Cup team in 2003 and 2005?
 
a.) Gary Player
b.) Ian Woosnam
c.) Seve Ballesteros
 

AMATEUR LEVEL (3 points each)
7. Who served as the Vice Captain for the U.S. Presidents Cup team in 2003 and 2005?
 
a.) Fred Couples
b.) Lee Janzen
c.) Jeff Sluman

 
8. Who was the honorary chairman of the 2005 Presidents Cup?
 
a.) Dick Cheney
b.) George W. Bush
c.) Bill Clinton
 

9. When was the Presidents Cup shared (tie) between the U.S. and International team?
 
a.) 2003
b.) 2001
c.) Never
 

10. Who holds the record for most points scored (18) all-time in Presidents Cup play?
 
a.) Tiger Woods
b.) Phil Mickelson
c.) Davis Love III
 

11. Statistically, what is Tiger Woods worst event at the Presidents Cup?
 
a.) Four-ball
b.) Foursomes
c.) Singles
 

12. Who made the clinching putt to give the U.S. a victory at the 2005 Presidents Cup?
 
a.) Scott Verplank
b.) Chris DiMarco
c.) Jim Furyk
 

PROFESSIONAL LEVEL (5 points each)
13. With whom did Phil Mickelson halve his singles match in the 2005 Presidents Cup?
 
a.) Mark Hensby
b.) Angel Cabrera
c.) Mike Weir
 

14. How many times has Tiger Woods participated in the Presidents Cup prior to this year?
 
a.) 4
b.) 5
c.) 6
 

15. Who is the youngest player on the 2007 U.S. Presidents Cup team?
 
a.) Charles Howell III
b.) Lucas Glover
c.) Hunter Mahan
 

16. Which U.S. player has won all four of his singles matches in Presidents Cup play?
 
a.) Jim Furyk
b.) Tiger Woods
c.) Kenny Perry
 

17. In what year were GOLF CHANNEL's Fulton Allem and Frank Nobilo members of the same International Team?
 
a.) 1998
b.) 1996
c.) 1994
 

18. Which player has never participated in the Presidents Cup play?
 
a.) Kirk Triplett
b.) John Daly
c.) Notah Begay III
 

HALL OF FAME LEVEL (10-point bonus)
How many players in the history of the Presidents Cup have lost at least 10 matches?
 
a.) 4
b.) 6
c.) 8
 

ANSWERS:
1. a
2. c
3. c
4. b
5. a
6. a
7. c
8. b
9. a
10. c
11. a
12. b
13. b
14. a
15. c
16. a
17. c
18. b
19. b
 
SCORING:
55-64 points ' Presidents Cup champion
45-54 points -- Great teammate
35-44 points -- Steady, solid team member
25-34 points -- Hurting the team
11-24 points -- Find a hole to climb in
0-10 points -- Should have stayed at home
 

Related Links:
  • Full Coverage - Presidents Cup