GFC Search

 

Think You Know the Solheim Cup

RSS

Think you know everything there is to know about the Solheim Cup? Try your knowledge with these trivia questions:
 
JUNIOR LEVEL (1 point each)
1. In what year was the Solheim Cup first played?
 
a.) 1986
b.) 1990
c.) 1993
 
2. Who is the only player to play in every Solheim Cup?
 
a.) Beth Daniel
b.) Meg Mallon
c.) Laura Davies
 
3. Who guaranteed victory at the 2005 Solheim Cup?
 
a.) Suzann Pettersen
b.) Paula Creamer
c.) Catrina Nilsmark
 
4. Who has amassed the most career points for the U.S.?
 
a.) Meg Mallon
b.) Beth Daniel
c.) Kelly Robbins
 
5. Which European player has amassed the most career points?
 
a.) Helen Alfredsson
b.) Laura Davies
c.) Annika Sorenstam
 
6. Which of these clubs HASNT hosted a Solheim Cup?
 
a.) Pebble Beach
b.) Crooked Stick
c.) Muirfield Village

AMATEUR LEVEL (3 points each)
7. Which U.S. captain did cart-wheels after her teams victory?
 
a.) Pat Bradley
b.) Judy Rankin
c.) Patty Sheehan
 
8. Does Annika have a winning or losing record in Solheim Cup play?
 
a.) Losing record
b.) Winning record
 
9. What's the largest margin of victory by either team in Solheim Cup history?
 
a.) 7
b.) 8
c.) 9
 
10. Who holds the record for most points scored (5 1/2) in singles competition?
 
a.) Juli Inkster
b.) Meg Mallon
c.) Annika Sorenstam
 
11. Prior to this year, who was the youngest player to play in a Solheim Cup?
 
a.) Paula Creamer
b.) Michelle Wie
c.) Suzann Pettersen
 
12. Who is the only player to go undefeated - with at least three appearances - in singles competition?
 
a.) Juli Inskter
b.) Wendy Ward
c.) Laura Diaz

PROFESSIONAL LEVEL (5 points each)
13. What was the score of Paula Creamer's win over Laura Davies in their 2005 singles match-up?
 
a.) 7 and 5
b.) 8 and 7
c.) 9 and 8
 
14. Who has captained the most (4) Solheim Cup teams?
 
a.) Kathy Whitworth - U.S.
b.) Mickey Walker - Euros
c.) Patty Sheehan - U.S.
 
15. What was the age of the oldest player to compete in a Solheim Cup?
 
a.) 45
b.) 48
c.) 51
 
16. How many singles matches (out of 12) did the U.S win in the 1996 Solheim Cup?
 
a.) 1
b.) 2
c.) 10
 
17. What was Dottie Pepper's all-time record in Solheim Cup play?
 
a.) 9-6-5
b.) 11-6-3
c.) 13-5-2
 
18. What is Paula Creamer and Natalie Gulbis' combined record in the Solheim Cup?
 
a.) 3-3-3
b.) 4-4-1
c.) 6-2-1
 
HALL OF FAME LEVEL (10-point bonus)
How many players in the history of the Cup have gone undefeated for the entire week?
 
a.) 2
b.) 4
c.) 8
 
ANSWERS:
1. b
2. c
3. b
4. a
5. b
6. a
7. c
8. b
9. a
10. b
11. a
12. c
13. a
14. b
15. b
16. c
17. c
18. c
19. c
 
SCORING:
55-64 points -- Solheim Cup champion
45-54 points -- Great teammate
35-44 points -- Steady, solid team member
25-34 points -- Hurting the team
11-24 points -- Find a hole to climb in
0-10 points -- Should have stayed at home
 
Related Links:
  • Full Coverage - Solheim Cup