Masters Tournament Trivia

By Golf Channel DigitalMarch 17, 2008, 4:00 pm
Think you know everything there is to know about the Masters Tournament? Try your knowledge with these trivia questions:
 
Forward Tees (1 point each)
1. When was the Masters first held?
 
a. 1922
b. 1927
c. 1934
d. 1939
 
2. How many Masters titles has Jack Nicklaus won?
 
a. 4
b. 5
c. 6
d. 7
 
3. When was the champions dinner was first held?
 
a. 1952
b. 1960
c. 1968
d. 1976
 
4. How many consecutive cuts has Fred Couples made?
 
a. 16
b. 17
c. 19
d. 23
 
5. Who is the only player to complete the career Grand Slam at the Masters?
 
a. Jack Nicklaus
b. Ben Hogan
c. Gene Sarazen
d. Tiger Woods
 
6. Which of these men coined the term Amen Corner?
 
a. Bobby Jones
b. Grantland Rice
c. Sam Snead
d. Herbert Warren Wind
 
Member Tees (3 points each)
 
7. Which foreign country has produced the most Masters champions?
 
a. Spain
b. South Africa
c. Australia
d. England
 
8. Who was the last player to win the Masters without playing in the final group?
 
a. Nick Faldo
b. Mike Weir
c. Jose Maria Olazabal
d. Zach Johnson
 
9. Who is the only player to lose the Masters twice in a playoff?
 
a. Scott Hoch
b. Ben Hogan
c. Greg Norman
d. Jack Nicklaus
 
10. Which player has finished second at the Masters the most times without ever winning?
 
a. Tom Weiskopf
b. David Duval
c. Johnny Miller
d. Greg Norman
 
11. How many times has Tiger finished runner-up at Augusta?
 
a. Never
b. 1
c. 2
d. 3
 
12. What year did Roberto De Vicenzo sign a wrong scorecard?
 
a. 1963
b. 1967
c. 1968
d. 1971
 

Championship Tees (5 points each)
13. Who has played in the most Masters without winning?
 
a. Lee Trevino
b. Tom Kite
c. Davis Love III
d. Gary Player
 
14. Who presented Tiger his first green jacket?
 
a. Ben Crenshaw
b. Nick Faldo
c. Jose Maria Olazabal
d. Bernhard Langer
 
15. Who holds the record for most birdies in a single Masters tournament?
 
a. Phil Mickelson
b. Seve Ballesteros
c. Tiger Woods
d. Zach Johnson
 
16. How many holes-in-one have there been in the history of the Masters' Par-3 Contest?
 
a. 34
b. 47
c. 51
d. 63
 
17. Who did Tiger defeat in a playoff in 2005?
 
a. Ernie Els
b. Chris DiMarco
c. Tim Clark
d. Stephan Ames
 
18. Who holds the record lowest round by an amateur at Augusta?
 
a. Matt Kuchar
b. Ken Venturi
c. Jack Nicklaus
d. Trip Kuehne
 
19th Hole (10-point bonus)
Who won the first Par-3 Contest?
 
a. Sam Snead
b. Gary Player
c. Jack Nicklaus
d. Bobby Jones
 


Answers
1. c
2. c
3. a
4. d
5. c
6. d
7. a
8. d
9. b
10. a
11. b
12. c
13. b
14. b
15. a
16. d
17. b
18. b
19. a
 
Scoring
55-64 -- Grand Slam
45-54 -- Green jacket
35-44 -- Sunday contender
25-34 -- Made the cut
11-24 -- Back to the range
0-10 -- What a stupid I am
 
Related Links:
  • Full Coverage - Masters Tournament
     
    Copyright 2007 Associated Press. All rights reserved. This material may not be published, broadcast, rewritten or redistributed.
  • Getty Images

    Tiger Tracker: 147th Open Championship

    By Tiger TrackerJuly 20, 2018, 2:30 pm

    Tiger Woods shot his second consecutive 70 on Friday at Carnoustie and enters weekend play at even par for the championship, still in contention for major No. 15.


    Getty Images

    Scott and Sunesson a one-week partnership

    By Rex HoggardJuly 20, 2018, 2:13 pm

    CARNOUSTIE, Scotland – Adam Scott has been in between caddies for the last month and went with a bold stand-in for this week’s Open Championship, coaxing veteran looper Fanny Sunesson out of retirement to work for him at Carnoustie.

    Sunesson caddied for Nick Faldo in his prime, as the duo won four major titles together. She also worked for Henrik Stenson and Sergio Garcia before a back injury forced her to retire.

    But for this week’s championship, Scott convinced the Swede to return to the caddie corps. The results have been impressive, with the Australian following an opening 71 with a second-round 70 for a tie for 16th place.


    Full-field scores from the 147th Open Championship

    Full coverage of the 147th Open Championship


    “It's been going great. Fanny is, obviously, a fantastic caddie, and to be able to have that experience out there with me is certainly comforting,” Scott said. “We've gotten along really well. She's picked up on my game quickly, and I think we think about things in a very similar way.”

    Scott was also asked about a potential long-term partnership between the duo, but he didn’t sound hopeful.

    “It's just for this week,” he said. “It would be up to her, but I don't think she's making plans of a comeback. I was being a bit opportunistic in contacting her and coaxing her out of retirement, I guess. But I think she's having a good week. We'll just take it one week at the moment.”

    Getty Images

    After tense Augusta Sunday, Rory ready to be aggressive

    By Ryan LavnerJuly 20, 2018, 1:51 pm

    CARNOUSTIE, Scotland – Rory McIlroy temporarily lost his superpowers during the Masters.  

    In one of the most surprising rounds of the year, he played tentatively and carefully during the final day. Squaring off against the major-less Patrick Reed, on the brink of history, with the backing of nearly the entire crowd, it was McIlroy who shrank in the moment, who looked like the one searching for validation. He shot a joyless 74 and wound up six shots behind Reed.

    No, the final round was nowhere near as dispiriting as the finale in 2011, but McIlroy still sulked the following week. He binge-watched TV shows. Devoured a few books. Guzzled a couple of bottles of wine. His pity party lasted a few days, until his wife, Erica, finally dragged him out of the house for a walk.

    Some deeper introspection was required, and McIlroy revealed a healthier self-analysis Friday at Carnoustie. He diagnosed what went wrong at Augusta, and then again two months later at the U.S. Open, where he blew himself out of the tournament with an opening 80.

    “I was worrying too much about the result, not focusing on the process,” he said. “Sunday at Augusta was a big learning curve for me because, even if I hadn’t won that tournament, but I went down swinging and aggressive and committing to every shot, I would have walked away a lot happier.”


    Full-field scores from the 147th Open Championship

    Full coverage of the 147th Open Championship


    And so McIlroy has a new mantra this week at The Open.

    Let it go.

    Don’t hold back. Don’t worry about the repercussions. Don’t play scared.

    “I’m committed to making sure, even if I don’t play my best golf and don’t shoot the scores I want, I’m going to go down swinging, and I’m going to go down giving my best,” he said. “The result is the byproduct of all the little things you do to lead up to that. Sometimes I’ve forgotten that, and I just need to get back in that mindset.”

    It’s worked through two rounds, even after the cool, damp conditions led McIlroy to abandon his ultra-aggressive strategy. He offset a few mistakes with four birdies, shooting a second consecutive 69 to sit just a couple of shots off the lead.

    During a sun-splashed first round, McIlroy gleefully banged driver on almost every hole, flying or skirting the bunkers that dot these baked-out, undulating fairways. He wasn’t particularly accurate, but he also didn’t need to be, as the thin, wispy rough enabled every player to at least advance their approach shots near the green.

    Friday’s weather presented a different challenge. A steady morning rain took some of the fire out of parched fairways, but the cooler temperatures also reduced much of the bombers’ hang time. Suddenly, all of the bunkers were in play, and McIlroy needed to adjust his driver-heavy approach (he hit only six) on the fly.

    “It just wasn’t worth it,” he said.

    McIlroy hit a few “skanky” shots, in his words, but even his bigger misses – on the sixth and 17th holes – were on the proper side, allowing him to scramble for par and keep the round going.

    It’s the fifth time in his career that he’s opened a major with back-to-back rounds in the 60s. He’s gone on to win three of the previous four – the lone exception that disastrous final round (80) at Augusta in 2011.

    “I don’t want to say easy,” he said, “but it’s felt comfortable.”

    The weekend gets uncomfortable for everyone, apparently even four-time major winners who, when in form, ooze confidence and swagger.

    Once again McIlroy has that look at a major.

    The only thing left to do?

    Let it go.

    Getty Images

    Z. Johnson may have to pay for the jet home

    By Rex HoggardJuly 20, 2018, 1:23 pm

    CARNOUSTIE, Scotland – Zach Johnson will have some bragging rights when he gets back to the ultimate golf frat house on Friday after a second-round 67 moved him into the lead at The Open.

    Johnson is rooming with Jordan Spieth, Jason Dufner, Kevin Kisner, Jimmy Walker, Justin Thomas and Rickie Fowler this week at Carnoustie. It’s a tradition that began two years ago at Royal Troon.

    Kisner joked on Thursday after he took the first-round lead that the perks for the house/tournament front-runner were limited: “I probably get to eat first,” he said.


    Full-field scores from the 147th Open Championship

    Full coverage of the 147th Open Championship


    There is, however, one running wager.

    “Two years ago we, I don't know if you call it bet, but agreement that, if you win, you get the jet and you buy it, so we go home,” said Johnson, who added that because of varying travel arrangements, the wager might not be needed this year. “I didn't pay last year. Somebody else did.”

    Spieth won last year’s championship at Royal Birkdale.

    Despite the expense, Johnson said he didn’t know how much it costs to charter a private flight back to the United States, but it’s a good problem to have.

    “I’d be happy to fork it over,” he smiled.