Think You Know the Presidents Cup

By Golf Channel DigitalSeptember 25, 2007, 4:00 pm
Think you know everything there is to know about the Presidents Cup? Try your knowledge with these trivia questions:
JUNIOR LEVEL (1 point each)
1. Who won the first ever Presidents Cup?
a.) United States
b.) International
c.) Tie

2. In what year was the first ever Presidents Cup?
a.) 1996
b.) 1992
c.) 1994
3. Which golf course has hosted every Presidents Cup played in the U.S.?
a.) Oakmont Country Club
b.) Pebble Beach Golf Links
c.) Robert Trent Jones GC

4. Who is the captain of the 2007 U.S. Presidents Cup team?
a.) Tom Watson
b.) Jack Nicklaus
c.) Arnold Palmer

5. In what country is the site of the 2007 Presidents Cup?
a.) Canada
b.) United States
c.) South Africa

6. Who was the captain of the International Presidents Cup team in 2003 and 2005?
a.) Gary Player
b.) Ian Woosnam
c.) Seve Ballesteros

AMATEUR LEVEL (3 points each)
7. Who served as the Vice Captain for the U.S. Presidents Cup team in 2003 and 2005?
a.) Fred Couples
b.) Lee Janzen
c.) Jeff Sluman

8. Who was the honorary chairman of the 2005 Presidents Cup?
a.) Dick Cheney
b.) George W. Bush
c.) Bill Clinton

9. When was the Presidents Cup shared (tie) between the U.S. and International team?
a.) 2003
b.) 2001
c.) Never

10. Who holds the record for most points scored (18) all-time in Presidents Cup play?
a.) Tiger Woods
b.) Phil Mickelson
c.) Davis Love III

11. Statistically, what is Tiger Woods worst event at the Presidents Cup?
a.) Four-ball
b.) Foursomes
c.) Singles

12. Who made the clinching putt to give the U.S. a victory at the 2005 Presidents Cup?
a.) Scott Verplank
b.) Chris DiMarco
c.) Jim Furyk

PROFESSIONAL LEVEL (5 points each)
13. With whom did Phil Mickelson halve his singles match in the 2005 Presidents Cup?
a.) Mark Hensby
b.) Angel Cabrera
c.) Mike Weir

14. How many times has Tiger Woods participated in the Presidents Cup prior to this year?
a.) 4
b.) 5
c.) 6

15. Who is the youngest player on the 2007 U.S. Presidents Cup team?
a.) Charles Howell III
b.) Lucas Glover
c.) Hunter Mahan

16. Which U.S. player has won all four of his singles matches in Presidents Cup play?
a.) Jim Furyk
b.) Tiger Woods
c.) Kenny Perry

17. In what year were GOLF CHANNEL's Fulton Allem and Frank Nobilo members of the same International Team?
a.) 1998
b.) 1996
c.) 1994

18. Which player has never participated in the Presidents Cup play?
a.) Kirk Triplett
b.) John Daly
c.) Notah Begay III

HALL OF FAME LEVEL (10-point bonus)
How many players in the history of the Presidents Cup have lost at least 10 matches?
a.) 4
b.) 6
c.) 8

1. a
2. c
3. c
4. b
5. a
6. a
7. c
8. b
9. a
10. c
11. a
12. b
13. b
14. a
15. c
16. a
17. c
18. b
19. b
55-64 points ' Presidents Cup champion
45-54 points -- Great teammate
35-44 points -- Steady, solid team member
25-34 points -- Hurting the team
11-24 points -- Find a hole to climb in
0-10 points -- Should have stayed at home

Related Links:
  • Full Coverage - Presidents Cup
  • Getty Images

    Watch: Bubba casually hits flop shot over caddie's head

    By Grill Room TeamMarch 22, 2018, 9:20 pm

    We've seen this go wrong. Really wrong.

    But when your end-of-year bonus is a couple of brand new vehicles, you're expected to go above and beyond every now and then.

    One of those times came early Thursday at the WGC-Dell Technologies Match Play, where Bubba Watson’s caddie Ted Scott let his boss hit a flop shot over his head.

    It wasn’t quite Phil Mickelson over Dave Pelz, but the again, nothing is.

    And the unique warm-up session paid off, as Watson went on to defeat Marc Leishman 3 and 2 to move to 2-0-0 in group play.

    Hey, whatever works.

    Getty Images

    Spieth explains why he won't play in a 'dome'

    By Rex HoggardMarch 22, 2018, 9:01 pm

    AUSTIN, Texas – No one at the WGC-Dell Technologies Match Play was as excited about Thursday’s forecast as Jordan Spieth.

    Winds blew across Austin Country Club to 20 mph, which is typical for this time of year in Texas, and Spieth put in a typical performance, beating HaoTong Li, 4 and 2, to remain undefeated entering the final day of pool play.

    The windy conditions were exactly what Spieth, who never trailed in his match, wanted. In fact, demanding conditions factor into how he sets his schedule.

    “I have, and will continue to schedule tournaments away from a dome, because it's just unusual for me. I like having the feel aspect,” said Spieth, who attended the University of Texas and played Austin Country Club in college. “Places with no wind, where it's just driving range shots, it's just never been something I've been used to. So I don't really know what to do on them.”

    WGC-Dell Technologies Match Play: Full bracket | Scoring | Group standings

    WGC-Dell Technologies Match Play: Articles, photos and videos

    Spieth used the CareerBuilder Challenge as an example. The Coachella Valley event rarely has windy conditions, and as a result he’s never played the tournament.

    “I played in a dome in Phoenix, and I didn't strike the ball well there. Actually I've had quite a few this year, where we didn't have very windy conditions,” said Spieth, who will face Patrick Reed in his final pool play match on Friday. “I don't go to Palm Springs, never have, because of that. Look at where you can take weeks off and if they match up with places that potentially aren't the best for me, then it works out.”

    Getty Images

    Curry jokes about Romo's 77: 'Got him by a stroke'

    By Grill Room TeamMarch 22, 2018, 8:40 pm

    This just in ... professional athletes are competitive. Even when they're playing their secondary sport.

    Playing in the Corales Punta Cana Resort & Club Championship on a sponsor exemption Thursday, former Dallas Cowboys quarterback Tony Romo started hot with an even-par 36 on his opening nine holes, but faded down the stretch to open with a 5-over 77.

    According to the San Francisco Chronicle's Ron Kroichick, Golden State Warriors point guard Stephen Curry couldn't help but crack a smile when informed of the score, saying, "I got him by a stroke."

    Curry was referencing his brief foray into pro golf last August, when he shot back-to-back 4-over 74s at the's Ellie Mae Classic.

    So just in case Romo needed another reason to go low tomorrow when he tees off at 1 p.m. in the second round, he's got one.

    Getty Images

    Group standings at WGC-Dell Technologies Match Play

    By Golf Channel DigitalMarch 22, 2018, 7:20 pm

    Here are the group standings for pool play at the 2018 WGC-Dell Technologies Match Play Championship in Austin, Texas. The player with the most points in each pool advanced to Saturday's Round of 16 in Austin, Texas. Click here for scoring and click here for the bracket.

    Group 1 Group 2 Group 3 Group 4
    (1) D. Johnson: 0-2-0 (2) J. Thomas: 1-0-0 (3) J. Rahm: 0-1-1 (4) J. Spieth: 2-0-0
    (32) K. Kisner: 0-0-1 (21) F. Molinari: 1-0-0 (28) K. Aphibarnrat: 2-0-0 (19) P. Reed: 2-0-0
    (38) A. Hadwin: 1-0-1
    (48) P. Kizzire: 0-1-0 (43) C. Reavie: 1-1-0 (34) H. Li: 0-2-0
    (52) B. Wiesberger: 1-0-0
    (60) L. List: 0-1-0 (63) K. Bradley: 0-1-1 (49) C. Schwartzel: 0-2-0
    Group 5 Group 6 Group 7 Group 8
    (5) H. Matsuyama: 1-0-0 (6) R. McIlroy: 1-1-0 (7) S. Garcia: 1-0-0 (8) J. Day: 1-0-0
    (30) P. Cantlay: 0-1-0
    (18) B. Harman: 0-0-1 (20) X. Schauffele: 1-0-0 (25) L. Oosthuizen: 1-0-0
    (46) C. Smith: 1-0-0 (44) J. Vegas: 0-1-1 (41) D. Frittelli: 0-1-0 (42) J. Dufner: 0-1-0
    (53) Y. Miyazato: 0-1-0 (51) P. Uihlein: 1-0-0 (62) S. Sharma: 0-1-0 (56) J. Hahn: 0-1-0
    Group 9 Group 10 Group 11 Group 12
    (9) T. Fleetwood: 1-1-0 (10) P. Casey: 2-0-0 (11) M. Leishman: 0-2-0 (12) T. Hatton: 1-0-0
    (26) D. Berger: 0-2-0 (31) M. Fitzpatrick: 0-1-0 (23) B. Grace: 1-1-0 (22) C. Hoffman: 0-1-0
    (33) K. Chappell: 1-1-0 (45) K. Stanley: 1-1-0 (35) B. Watson: 2-0-0 (36) B. Steele: 1-0-0
    (58) I. Poulter: 2-0-0 (51) R. Henley: 0-1-0 (64) J. Suri: 1-1-0 (55) A. Levy: 0-1-0
    Group 13 Group 14 Group 15 Group 16
    (13) A. Noren: 2-0-0 (14) P. Mickelson: 1-1-0 (15) P. Perez: 0-0-1 (16) M. Kuchar: 1-0-1
    (29) T. Finau: 2-0-0 (17) R. Cabrera Bello: 1-1-0 (24) G. Woodland: 0-0-1 (27) R. Fisher: 1-1-0
    (39) T. Pieters: 0-2-0 (40) S. Kodaira: 0-2-0 (37) W. Simpson: 0-0-1 (47) Y. Ikeda: 1-1-0
    (61) K. Na: 0-2-0 (59) C. Howell III: 2-0-0 (50) S.W. Kim: 0-0-1 (54) Z. Johnson: 0-1-1